Indkøbskurv

Martins fyldte med rom

Martins fyldte med rom

195,00 kr

Hvad smager Martins fyldte-bolcher af? Ønsker du smagen af mørk chokolade med god Jamaicarom, pakket ind i en tynd skal appelsin, så er dette bolche et du skal have med hjem.

Læs mere om Martins fyldte med rom.

  ÅBNINGSTIDER I BUTIKKEN
Vi holder lukket i butikken i Nørregade t.o.m. 28. februar 2021, men vi har stadig åbent på vores webshop som vi plejer, så du kan få dine yndlingsbolcher hjem - vi har fri fragt på ordrer over 499,- til pakkeshops i DK. Ordrer kan stadig afhentes i butikken på hverdage mellem kl. 10-13.

   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 

Det siger vores kunder om os 

Hvad smager Martins fyldte-bolcher af?

Ønsker du smagen af mørk chokolade med god Jamaicarom, pakket ind i en tynd skal appelsin, så er dette bolche et du skal have med hjem.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Veganer

Vegansk

Laktosefri

Laktosefri

chokolade, E-100 (gul), E-120 (rød), E-141 (grøn), naturlige smagsekstrakter, sukker

Hvor stammer Jamaicarom og chokolade fra?

Rom er en drikkevare indeholdende alkohol. Rom fremstilles af rørsukker og vand. Blandingen af sukker og vand gæres til en væske med 8-10% alkhol. Derefter destilleres blandingen til en alkoholprocent på op til 90% og lagres på egetræsfade. Efter lagringen fortyndes rommen ned til 40-43% alkohol og fyldes på flasker. 

De første, der dyrkede kakao var olmekerne, der boede ved Golfkysten i Mexico. Kakaoen har sandsynligvis været et handelsobjekt, da der er fundet store mængder af sten, jade og andre ting hentet udenfor deres hjemområde. Kakaodyrkning fandt sted mindst 1500 f.Kr, måske endda 1750-1900 f.kr. Kakao var altså en del af den første mesoamerikanske civilisation. Ellers var det tidligst dokumenterede fund af kakao fra Belize 600 efter Kr. [1] [2]

Chokolade er et næringsmiddel, der består af kakaopulver, kakaosmør og sukker. Chokolade er meget næringsrig og velsmagende, og den har en opkvikkende og stimulerende virkning. Derfor er det blevet en af de mest populære typer slik i den vestlige verden.

Chokoladen kan inddeles i mørk, lys og hvid. Farven bestemmes af indholdet af hhv. kakaotørstof og kakaosmør. Hvid chokolade har intet indhold af kakaotørstof, mens nogle af de mørkeste chokolader har et indhold på ca. 85-90% kakao.

Hos Sømods Bolcher burger vi chokolade med 70% kakao.

 


Bolcheproduktion

Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.

Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.

Oplev produktion
 

Hvordan laver vi vores Martins fyldte bolcher?

Vores Chokofyldte bliver lavet ud fra vores grundmasse som er 20 kg. perlesukker der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord.

Der tilsættes lidt orange, grøn og rød farve.

Vores røde farve er carmin, som kommer fra rygskjoldet fra brunstige crasillelus, der dyrkes i drivhuse i sydamerika.  Den er mere farveægte end rødbedefarve og den smager ikke af.

Vores grønne farve kommer fra klorophyl, som er det grønne farvestof i planter.

Vores gule farve er gurkemeje, som er en meget farvefast naturlig gul farve.

Vi blander selv orange ud fra gul og rød.

Den flydende masse foldes sammen så den bliver en mere fast. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader.

Når sukkeret har nået den rette temperatur, tilsættes appelsinolie.

Når smagen er tilsat slynges sukkeret. Ved at slynge sukkermassen, slynges luft ind i sukkeret, hvorved massen bliver lysere og mere markant i farven og smagen bliver mere mild og rund.

Denne store bolchemasse bredes ud på produktionsbordet,  trækkes den røde og grønne bolcheklump ud stænger, der lægges på sukkeret som dekorative striber.  Massen vendes og chokolademassen, hvori der er æltet rom lægges på sukkeret. Denne chokolademasse er endnu en af firmahemmelighederne. Den er 100% naturlig og smager himmelsk godt.

Pebermynten pakkes rundt om chokoladen, så chokoladen er forseglet i midten af sukkeret.

Denne klump trækkes ud i stænger som placeres ovenpå to skærende ruller. Ved håndkraft skubbes bolchestængerne ned mellem de to ruller som skær dem vertikalt ud til bolcher der er ca. 1 cm brede, og fyldt med chokolade.

Martins fyldte er en dejlig delikatesse.  Vi anbefaler herfra at man knaser bolcherne frem for at sutte dem, da det gør at skallen of fyldet blandes sammen for en smagsmæssig perfekt kombination, og da bolcherne er bløde at tygge, bør der ikke være nogen risiko for tænderne. 

 

3 generationer af bolchekogere


3 generationer af bolchekogere