English 33 12 60 46

0

Flere visninger

Kærlighedsbolcher

Leveres i en pose af 500 gram
195.00 kr

Lækre bolcher med smagen af kærlighed.

Læs mere om Kærlighedsbolcher.

* Påkrævede felter

195.00 kr

Bestil inden og vi sender i morgen.

 

COVID-19 STATUS:
For at tage samfundsansvar og minimere smitterisikoen, har vi ekstraordinært fri fragt på alle ordrer over 300 kr. Alle ordrer bliver pakket og leveret som normalt (indenfor 1-2 hverdage)

   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 

Hvad smager Kærligheds Bolcher af?

Smagen af kærlighed, kan ikke beskrives, men for at få den udefinerlige følelse i kroppen, hjælper minderne fra gamle dage med bedstemors jordbærgrød måske lidt på følelserne.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Laktosefri

Laktosefri

E-120 (rød), naturlige smagsekstrakter, sukker, vanilje, vinsyre

 

Følg os på Instagram

 
Sømod's Bolcher - the family
 
Butikken i Nørregade - Sømods Bolcher

Læs om hvordan vi blev kongelig hofleverandør

Vi er stolte over at være Kongelig Hofleverandør, hvilket vi har været siden 1991. Udnævnelsen skete samme år som vores 100 års jubilæum.

Vi er meget rørte over denne gestus, som belønner vores families passion for kun at levere den bedste kvalitet og leve op til de stolte håndværkstraditioner.

Læs mere

Hvor stammer Jordbær fra?

 

Jordbær er en remonterende urt med trekoblede blade, fra hvis hjørner der udvokser overjordiske jordslående udløbere. Frugten, altså bærret, består af en mængde nødder placeret på en opsvulmet og saftig blomsterbund. Den første egentlige dyrkning af jordbær antages at være påbegyndt i slutningen af 1300-tallet. Men først i slutningen af 1500-tallet begyndte man at anvende jordbærrene. I 1595 sendtes en last af jordbær fra Mecklenburg til Nykøbing Slot på Falster. Få år senere bestilte Dronning Anna Cathrine af Bradenburg 173 potter jordbær fra sin slotshave.

De skulle anvendes i akvavit. Decideret dyrkning og forædling i større mængde opstod først i 1730"erne og almindelig handel med jordbær tog sin begyndelse. Det er netop fastslået at der på verdensplan findes mere end 2.000 sorter jordbær. Herhjemme regner man med ca. 50-55 forskellige sorter, hvoraf 2 er vildtvoksende sorter nemlig bakkejordbærret og skovjordbærret. Dog kan man somme tider være heldig at støde på det forvildede spanske jordbær, fragaria moschata, som er lidt større end et skovjordbær, men ellers ligner dette.

Jordbær

 

Se hvordan vi laver bolcher

Bolcherne bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolche fabrikationen alle hverdage.

 

Hvordan laver vi vores Kærligheds Bolcher?

 

Vores Kærligheds Bolcher bliver lavet ud fra vores grundmasse, som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100 % naturlig. Denne flydende gyldne sukkermasse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes lidt rød farve. Hoveddelen af sukkermassen forbliver farveløs .Vores røde farve er carmin, som kommer fra rygskjoldet fra brunstige crasillelus, der dyrkes i drivhuse i Sydamerika.  Den er mere farveægte end rødbedefarve og den smager ikke af. Herefter tilsættes jordbær ekstrakt, lidt vanilje og en lille smule vinsyre. Vinsyren er til at opveje det meget søde sukker og give bolcherne en afbalanceret smagsoplevelse.

Herefter bliver der slynget luft i sukkerportionen med smag, således at den skifter farve til hvid. Ved at starte fra midten, og lægge lag på lag bygges nu hjertet op fra midten og ud og det pakkes ind i  den hvide sukkermasse. 

Til sidst lægges der røde striber udenpå. Bolchemassen trækkes ud i stænger, der holdes runde medens de gradvis afkøles. De lange stænger bliver hakket med enten en spartel eller en åben saks hen over et gammelt  5 kg. lod. Ved at hakke dem på den måse forbliver enderne åbne og man kan se mønstre eller motiver inde i et bolche. Når bolcherne er afkølede er de klar til at forsøde tilværelsen for alle der værdsætter den friske smag af jordbærgrød.

 

3 Generationer af Bolchekogere

 
Sømods Bolcher