Indkøbskurv

Syrlige kirsebær

Syrlige kirsebær

Leveres i poser af 500 gram 250 gram
238,00 kr

Et bolche med smag af kirsebær, hvor der er skruet godt op for den syrlige smag.

Læs mere om Syrlige kirsebær.

   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 
 

Hvad smager syrlige kirsebær bolcher af?

Vores syrlige kirsebær er et af vores mest syrlige bolcher. Vi har bevidst valgt, at tilføre noget mere syre end man oplever i naturlige solmodne kirsebær, for at efterleve smagspræferencerne hos specielt de Nordamerikanske gæster. Syrlige kirsebær er en almindelig ”slik-smag” derovre, og de nyder generelt, det sure over det salte.

Det er ikke sådan, at vores syrlige kirsebær er så sure, at man får ondt i munden. Det er en naturlig, uparfumeret kirsebær ekstrakt vi bruger, der bare har fået en kant mere syre end vi normalt ville bruge.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Laktosefri

Laktosefri

sukker, vinsyre, naturlige smagsekstrakter, Kan indeholde spor af mandler, e-120 (rød)

Produkt information
Næringdeklaration
  • Energi (KJ/Kcal) 1615,024/386
  • Fedt 0 g
  • - heraf mættede fedtstoffer 0 g
  • Kulhydrater 100 g
  • - heraf sukkerarter 100 g
  • Protein 0 g
  • Salt 0 g
  • Fibre 0 g
  • Stevia 0

Historien om kirsebær

Kirsebær stammer fra kurdiske: keras, der blev til det latinske ”cerasus” og det germanske ”kirsa”. Frugten er 1-1,5 cm i diameter, og når den er moden kan den være gul, rødlig, klart rød, blodrød eller helt sort. Frugtkødet er oftest fast og saftigt med en aromatisk duft og en sød smag (hos Sur-Kirsebær dog ofte en syrlig smag). Midt i frugten findes dens kerne, som er stenhård, og som rummer frøet. Kirsebærstenen er næsten kuglerund og ca. 0,5-0,8 cm i diameter.

De vildtvoksende kirsebærtræers frugter har altid været meget eftertragtede af både fugle og mennesker. Allerede stenalderens mennesker samlede og spiste dem friske eller tørrede. Der er fundet forstenede kerner i de huler, som vore fjerne forfædre boede i.

Kirsebær var kendt i den antikkens græske kultur og er bl.a. beskrevet af botanikeren Theophrastos i år 300 f.Kr.. De første dyrkede kirsebær blev bragt fra sortehavsegnene til Rom af feltherren Lucullus. Dyrkning af kirsebærtræer nævnes også i Karl den Stores ”Capitulare de villis vel curtis imperii” fra 812 (under navnet Ceresarios). I dag er kirsebærdyrkningen udbredt over hele verden, men 80 % af høsten kommer stadig fra Europa.

 


Bolcheproduktion

Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.

Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.

Oplev produktion
 

Hvordan bliver syrlige kirsebær bolcher lavet?

Vores kirsebær bolcher bliver lavet af perlesukker, der er kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100 % naturlig. Denne flydende gyldne sukkermasse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes naturlig rød farve i hele massen, på nær en ganske lille klump, der senere skal bruges til striber.

Vores røde farve er carmin, som kommer fra rygskjoldet fra brunstige crasillelus, der dyrkes i drivhuse i sydamerika.  Den er mere farveægte end rødbedefarve og den smager ikke af.

Den flydende røde sukkermasse foldes gentagende gange sammen, så den bliver en mere fast masse. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes naturlig kirsebær ekstrakt og en vinsyre. Vinsyren er til at opveje det meget søde sukker og give bolcherne en afbalanceret naturlig smagsoplevelse.

Kirsebær bliver ikke slynget, da vi ønsker de skal forblive klare, mørkerøde i farven og kraftige i smagen. Den lille farveløse klump, der tidligere blev klippet fra, bliver dog slynget på en krog, så den bliver hvid. Ved at slynge sukkermassen, slynges luft ind i sukkeret, hvorved massen bliver lysere og mere markant i farven.

Den lille hvide klump, trækkes ud i stænger, som lægges på den store røde kirsebær klump for at give den flotte hvide pyntestriber.

Den samlede 20 kg kirsebær klump trækkes ud i stænger, som placeres ovenpå to skærende ruller. Ved håndkraft skubbes bolchestængerne ned mellem de to ruller som skær dem vertikalt ud til bolcher der er ca. 1 cm brede.

Syrlige kirsebær er et fantastisk smagsfyldt syrligt bolche, hvor det ikke kun er den syrlige oplevelse der finder sted, men i lige så høj grad en raffineret naturlig kirsebær oplevelse.

 

3 generationer af bolchekogere


3 generationer af bolchekogere

Måske disse også kunne friste?