Indkøbskurv

Hindbær

Hindbær

Leveres i en pose af 500 gram eller 250 gram
238,00 kr

Et friskt hindbær bolche med smag af sommer.

Læs mere om Hindbær.

   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 
 

Hvad smager Hindbær bolcher af?

Vores hindbær bolcher smager af dansk sensommer. Du har de lækre senmodne små røde bær, som man traditionen tro giver et lille drys sukker og kold fløde. Den friske lidt perlende følelse på tungen er, hvad vi har bestræbt os på, da vi har skabt hindbær bolcherne. Vores mål er, at de skal bringe minder frem fra de unikke og smukke danske sensommeraftener i hyggeligt selskab.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Laktosefri

Laktosefri

sukker, vinsyre, naturlige smagsekstrakter, Kan indeholde spor af mandler, e-120 (rød)

Produkt information
Næringdeklaration
  • Energi (KJ/Kcal) 1615,024/386
  • Fedt 0 g
  • - heraf mættede fedtstoffer 0 g
  • Kulhydrater 100 g
  • - heraf sukkerarter 100 g
  • Protein 0 g
  • Salt 0 g
  • Fibre 0 g
  • Stevia 0

Historien om hindbær

Hindbær, Rubus idaeus, er en halvbusk af rosenfamilien, udbredt i størstedelen af Europa.

Oprindelsen af vilde hindbær kan spores tilbage til det østlige Asien, men der er nogle arter, der begyndte i Nordamerika. Hindbær vokser naturligt i Europa, Nordamerika og Asien.

De første Hindbærplanter blev dyrket i det 16. århundrede. Den første omtale af hindbær i en litteratur er fra midten af 1500-tallet, og i det 18. århundrede begyndte man at krydse forskellige hindbærsorter, og dyrkning i større skala startede i det 19. århundrede. I USA dyrker man violette og sorte hindbær, mens den lyse, røde variant er bedst kendt i Europa.

Havtorn

 


Bolcheproduktion

Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.

Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.

Oplev produktion
 

Hvordan bliver Hindbær bolcher lavet?

Vores Hindbær bolcher bliver lavet af perlesukker, der er kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes naturlig rød farve.

Vores røde farve er carmin, som kommer fra rygskjoldet fra brunstige crasillelus, der dyrkes i drivhuse i sydamerika.  Den er mere farveægte end rødbedefarve og den smager ikke af.

Den flydende sukkermasse foldes gentagende gange sammen, så den bliver en mere fast masse. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes hindbær ekstrakt og en lille smule vinsyre. Vinsyren er til at opveje det meget søde sukker og give bolcherne en afbalanceret smagsoplevelse.

Hindbær bliver ikke slynget, da vi ønsker de skal forblive klare, mørkerøde i farven og kraftige i smagen.

Den samlede 20 kg hindbær klump trækkes herefter ud i stænger, der placeres i en hånddrevet klippemaskine. Denne klippemaskine er ikke den originale, men en kopi. Vi har stadig den originale opbevaret, og på trods af, at det er en kopi vi bruger i dagligdagen, har den stadig den modne alder af små 80 år.

Denne hånddrevne klippemaskine har en række blade forneden, -oven, samt forskudt på begge sider og ved at dreje på et hjul føres bladene sammen og herved klipper stængerne både horisontalt og vertikalt. Resultatet er fine trekantede bolcher.

Hindbær bolcher er et bolche, der kan nydes af rigtig mange mennesker. De kan genskabe den smagslige glæde der er forbundet med de danske sensomre, hvor de friske hindbær modnes og nydes i alle serveringsformer. Det er en smag forbundet med rigtig mange hyggelige minder og som er vellidt af mange.

 

3 generationer af bolchekogere


3 generationer af bolchekogere

Måske disse også kunne friste?