Indkøbskurv

Havtorn

Havtorn

Leveres i poser af 500 gram 250 gram
215,00 kr

Hvad smager Havtorn bolcher af? Vores havtorn bolcher er en unik smagsoplevelse. Det lille sure bær, man kender fra de danske kyster, er meget karakteristiske og sunde. Mange kender dem som ekstremt sure, men når de er fuldt modnet og i dette tilfælde også tilsat det søde fra sukkeret, får man en smagsoplevelse, hvor man virkelig kan fange alle smagsnuancerne af havtorn, uden af det er overdomineret af syre.

Læs mere om Havtorn.

   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 

Det siger vores kunder om os 

Hvad smager Havtorn bolcher af?

Vores havtorn bolcher er en unik smagsoplevelse. Det lille sure bær, man kender fra de danske kyster, er meget karakteristiske og sunde. Mange kender dem som ekstremt sure, men når de er fuldt modnet og i dette tilfælde også tilsat det søde fra sukkeret, får man en smagsoplevelse, hvor man virkelig kan fange alle smagsnuancerne af havtorn, uden af det er overdomineret af syre.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Laktosefri

Laktosefri

E-100 (gul), E-120 (rød), E-141 (grøn), havtorn, sukker, vinsyre

Hvor stammer vores Havtorn fra?

Havtorn (Hippophaë rhamnoides) er en op til 3 meter høj busk, der vokser i kystnære områder. Busken bærer om efteråret og ud på vinteren gule eller orangerøde frugter.

Den kaldes også "nordens citron" på grund af den syrlige, men ikke besk smag

De indeholder antioxidanter og et hav af vitaminer – A, C og E, og i skaller og kerner er der tillige de vigtige omega-3 og omega-7 fedtsyrer. Og i et enkelt lille bær er der lige så mange C-vitaminer som i en hel appelsin.

Vores havtorn er i korte træk vasket og mast til en grød. Herefter bliver det sprayet ud i en maskine de med en ekstremt tør kulde trækker en del af fugten ud af den saftige grød, samtidig med at det lynfryser den resterende fugt. Frysetørring er den måde man i dag kan sikre at naturlige ingredienser opnår længere varig holdbarhed og samtidig bibeholder smag, vitaminer og antioxidanter. 

Havtorn

 


Bolcheproduktion

Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.

Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.

Oplev produktion
 

Hvordan laver vi vores Havtorn bolcher?

Vores havtorn bolcher bliver lavet ud fra vores grundmasse, som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes orange farve og en lille smugle grøn farve til pyntestriber. Vores orange farve er en blanding af vores røde og gule farve. Vores gule farve er gurkemeje, som er en meget farvefast naturlig gul farve. Disse farver blandes sammen, for at give vores orange. Vores grønne farve kommer fra klorophyl, som er det grønne farvestof i planter.

Efter den orange farve er tilsat og den grønne klump klippet fra, foldes den flydende masse sammen, så den bliver mere fast. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes frysetørret havtorn og vinsyre. Vinsyren er til at opveje det meget søde sukker og give bolcherne en realistisk friskhed man får med havtorn.

Havtorn bolcher bliver ikke slynget, da vi ønsker de skal forblive klare i farven og kraftige i smagen.

Den grønne klippes i lange stænger, der ligges på den orange klump, for at give bolchet fine grønne striber.

Havtorn bolcher bliver valset til deres endelige form. Denne valsemaskine er en af de oprindelige maskiner i fabrikken, som er over 125 år gammel. Den eneste modifikation til maskinen er en motor der er påsat, som erstatning til håndsvinget der igennem 100 år drev valsemaskinen. Valsesættet der bruges er et af de nyere på fabrikken. Det er tilbage fra omkring 1985.

Havtorn er ”nordens citron” i smagsnuance og er et fantastisk bolche til dem der ønsker et opbrud fra alt det søde. 

 

3 generationer af bolchekogere


3 generationer af bolchekogere

Måske disse også kunne friste?