Indkøbskurv

Dukkebolcher

Dukkebolcher

Leveres i en pose af 500 gram eller 250 gram
238,00 kr

Vores Dukkebolcher består af 7 smage, kiwi, fersken, sport/citrusfrugter, cola, hindbær, appelsin og lakrids.

Læs mere om Dukkebolcher.

   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 
 

Hvad smager Dukke-bolcher af?

Vores Dukke-bolcher smager af forskellige frugter m.m.  De består af en blanding i 7 forskellige farver med hver sin smag.  Grøn har kiwismag, Lys/klar har smag af blandet Sport/citrusfrugt, Gul smager af appelsin, Lilla har colasmag, Orange smager af fersken, de Røde smager af hindbær og de Sorte er med lakridssmag.  Små friske bolcher, der appellere til børn og barnlige sjæle.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Laktosefri

Laktosefri

sukker, lakrids, salmiak, vinsyre, naturlige smagsekstrakter, Kan indeholde spor af mandler, e-100 (gul), e-120 (rød), e-141 (grøn), e-153 (sort), e-133 (blå)

Produkt information
Næringdeklaration
  • Energi (KJ/Kcal) 1615,024/386
  • Fedt 0 g
  • - heraf mættede fedtstoffer 0 g
  • Kulhydrater 100 g
  • - heraf sukkerarter 100 g
  • Protein 0 g
  • Salt 0 g
  • Fibre 0 g
  • Stevia 0

Hvordan bliver Dukke-bolcher lavet?

Vores Dukke-bolcher bliver lavet af perlesukker, der er kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes naturlig farve.

Den flydende sukkermasse foldes gentagende gange sammen, så den bliver en mere fast masse. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes smag.

Dukke-bolcher bliver ikke slynget, da vi ønsker de skal forblive klare,  i farven og kraftige i smagen. Ved at slynge sukkermassen, slynges luft ind i sukkeret, hvorved massen bliver lysere og mere markant i farven og smagen bliver mere mild og rund.

Processen gentages således 6 gange med hver sin smag / farve, hvorefter alle 120 kg.  dukke-bolcher blandes sammen.

Dukke-bolcher bolcher bliver valset til deres endelige form. Denne valsemaskine er en af de oprindelige maskiner i fabrikken, som er over 125 år gammel. Den eneste modifikation til maskinen er en motor der er påsat, som erstatning til håndsvinget der igennem 100 år drev valsemaskinen. Valsesættet der bruges er et af de mest ikoniske på fabrikken. Det er tilbage fra omkring 1920 og har facon som små linseformede bolcher.

Dukke-bolcher er et bolche der kan nydes af rigtig mange børn og voksne.

 


Bolcheproduktion

Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.

Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.

Oplev produktion
 

Smagene

Kiwi, kiwifrugt er en frugt som vokser i tempererede klimaer. Den almindeligste type kiwifrugt er Actinidia deliciosa, som er omtrent på størrelse som et hønseæg og har en behåret, beigebrunt skal, som normalt ikke spises. Indvendig har den grønt frugtkød med små, sarte, spiselige frø.

Navnet stammer efter Kiwi-fuglen (latin: Apterygidae), der er en familie af fugle som er tilpassset et liv på New Zealand, hvor det ikke er nødvendigt at kunne flyve.

Det er kiwi-frugtens behårede skal der minder om kiwi-fuglens fjerdragt, hvoraf navnet er blevet overført.

Ferskentræet (Prunus persica) kommer oprindelig fra Kina. Arten tilhører slægten Kirsebær.

Frugterne fra vilde træer er små og har en fin aroma, men træerne virker forkrøblede i forhold til de fine træer, der dyrkes.

I Kina har frugten været dyrket i ca. 4.000 år. Der opstod i Kina efterhånden en kult omkring frugten, der symboliserede udødelighed.

De ferskner, vi møder i danske butikker i dag, stammer fra Sydeuropa og Sydamerika.

Hindbær, Rubus idaeus, er en halvbusk af rosenfamilien, udbredt i størstedelen af Europa.

Oprindelsen af vilde hindbær kan spores tilbage til det østlige Asien, men der er nogle arter, der begyndte i Nordamerika. Hindbær vokser naturligt i Europa, Nordamerika og Asien.

I USA dyrker man violette og sorte hindbær, mens den lyse, røde variant er bedst kendt i Europa.

Appelsin (Citrus sinensis) stammer fra Kina. I 1400-tallet kom appelsinen til Europa, og har været dyrket lige siden.

Appelsin betyder kinesiske æbler, som kommer af det hollandske ord ’Appel’ og det arabiske ord ’Sin’ , som betyder Kina.

Træet bliver 10-12 meter højt, det har torne og smukke hvide blomster. Frugtens farve og form afhænger af sorten, men de er primært runde med tyk orange skræl. Frugtkødet er ligeledes primært orange og smagen varierer efter om appelsinen var moden da den blev plukket, en moden appelsin er sød mens en som er plukket for tidlig er mere syrlig i det.

Cola er sødet læskedrik (sodavand). Drikken indeholder ofte kulsyre, koffein, fosforsyre (E338) og karamel (E-150d). Cola har sit navn efter kolanødden, som oprindeligt var koffeinkilden i cola.

Kolanødden, slægt i familien Sterculiaceae med ca. 120 arter; hjemmehørende i tropisk Afrika. Til slægten hører kolatræet, Cola acuminata. Det er et indtil 20 m højt træ med helrandede, læderagtige blade og små, gule blomster, der udgår direkte fra stammen. Frugten er en kapsel med 4-5 cm lange frø, "colanødder", de kan tygges eller bruges i drinks, chokolade og læskedrikken cola.

Coladrikke er en amerikansk udviklet læskedriktype, som blev opfundet i Atlanta 1886 af farmaceuten John S. Pemberton (1831-88), hvis væsentligste bestanddele oprindeligt var udtræk af blade fra kokabusken og nødden fra Cola acuminata; senere er kokaudtrækket udeladt pga. kokainindholdet.

Sport er sødet læskedrik (sodavand). Drikken er en kulsyredrik med smag af lemon/lime, eller som det heder på dansk, citron og lime.

Citroner (Citrus limon) stammer fra det nordlige Indien og har været dyrket i både Lilleasien og Kina i adskillige tusinde år. I dag dyrkes citroner især omkring Middelhavet og i Californien.Det lille træ bliver 3-6 meter højt, har kraftige torne men smukke, store blomster med hvide kronblade, der er lyserøde på ydersiden. Træet blomstrer året rundt og står derfor med blomster og modne frugter på en gang. Frugterne er gule og ægformede med en tyk, læderagtig skræl.

Lime (Citrus x aurantifolia) stammer fra det sydlige Asien. I dag dyrkes frugten især i Mellemamerika og Asien. Limetræet bliver op til 5 meter højt og får små hvide blomster. Træets frugter er små runde, grønne citrusfrugter, som har en diameter på omkring 5 cm når de er modne. Limefrugten smager mere krydret end citroner, og mere bittert i forhold til andre citrusfrugter.

Lakridsrod er den tørrede rod af planten Glat Lakrids (Glycyrrhiza glabra), der gror vildt og dyrkes i Middelhavsområdet, Iran, Rusland, Tyrkiet og Kina. Roden gror ned til ca. 1 meters dybde, og den skal være mindst 3 år gammel før høst.

Ekstrakten fra Lakridsroden bliver som regel brugt til fremstilling af lakrids, men hos Sømods Bolcher er det den rene lakrids rod der bliver brugt i bolcherne.

 

3 generationer af bolchekogere


3 generationer af bolchekogere

Måske disse også kunne friste?