Indkøbskurv

24 stk Silkeorme

24 stk Silkeorme

24 stk i en pose
180,00 kr

Alle vores orme er god og lækre og holder i lang tid. Silkeorme har smag af pære.

Læs mere om 24 stk Silkeorme.
   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 
 

Hvad smager Silkeorme af?

Silkeorme  er et stort syrligt bolche med smag af pærer.

En stor silkeorm kan smage som en himmerigs mundfuld. Denne oplevelse af en solmoden saftig pære, er den vi har ønsket af frembringe i vores pære bolcher. Denne friske sødme i dette store bolche, der rammer tungen, kan gøre enhver glad i munden og få folk til at være stille i et nogen tid.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Laktosefri

Laktosefri

sukker, vinsyre, naturlige smagsekstrakter, Kan indeholde spor af mandler, e-100 (gul), e-120 (rød), e-141 (grøn)

Produkt information
Næringdeklaration
  • Energi (KJ/Kcal) 1615,024/386
  • Fedt 0 g
  • - heraf mættede fedtstoffer 0 g
  • Kulhydrater 100 g
  • - heraf sukkerarter 100 g
  • Protein 0 g
  • Salt 0 g
  • Fibre 0 g
  • Stevia 0

Hvor stammer Pærer fra?

Almindelig pære eller bare Pære (Pyrus communis) er et op til 15 meter højt træ, der er almindeligt dyrket. Det findes desuden forvildet i krat og skovbryn. Pære har været forædlet og dyrket i mindst 3000 år. Den oprindelige pære, kaldet Vild-Pære eller Skov-Pære, findes stadig vildt i fx Mellemeuropa.

Pære er et løvfældende træ med en slank krone. Stammen er ret og gennemløbende lige til toppen. Hovedgrenene er først opstigende, men senere mere vandrette. Barken er først mørkebrun og glat med nogle få korkporer. Senere bliver den grå med smalle revner, og til sidst er den opsprækkende i små firkanter. Unge, ikke frugtbærende planter og vildskud har ofte lange grentorne. Knopperne sidder spredt, og de er kugleformede, brune og næsten hårløse. Blomsterknopperne sidder på forvredne kortskud, og de er mere afrundede.

Bladene er langstilkede (i forhold til Æble) og runde til elliptiske med fint savtakket rand og en ganske kort spids. Oversiden er skinnende mørkegrøn, mens undersiden er lyst grågrøn. Blomsterne sidder samlet i bundter. De er hvide med en svag duft. Frugterne er kuglerunde til pæreformede. Frøene modner godt og spirer.

Hvis spise-pære er podet på "dværgstamme" (dvs. kvæde), er Rodnettet øverligt og kun lidt forgrenet. Hvis træet er sat på "vildstamme" (dvs. Vild-Pære), består rodnettet af en dybtgående pælerod med svære siderødder og højtliggende finrødder. I begge tilfælde kan der komme vildskud. Både Vild-Pære og Kvæde skaber jordtræthed.

De arter, der har været brugt i århundreders krydsningsarbejde for at frembringe større frugter, gror alle i Sydøsteuropa, Lilleasien og Kaukasus, hvor de findes i åbne Ege-Avnbøge skove langs trægrænsen ind mod græsstepperne.

Hvor pæren oprindeligt stammer fra, vides ikke. Men man ved dog at den har været dyrket i mere end 5000 år i bla. Grækenland og Italien.Pære er en oval kernefrugt med en del stenceller i frugtkødet. Umodne pærer har et hvidt og hårdt frugtkød. Modne pærer har blødt og saftigt frugtkød – oftest med en meget aromatisk smag.
Pærer høstes altid umodne, men modner i løbet af 3-4 dage ved almindelig rumtemperatur.
Modne pærer har kun kort holdbarhed. Frugtkødet brunes let pga. et højt phenolase-indhold.

 


Bolcheproduktion

Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.

Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.

Oplev produktion
 

Hvordan laver vi vores Silkeorme?

Vores Silkeorme bliver lavet ud fra vores grundmasse som er 20 kg. perlesukker der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor et område farves gul, et andet rød, en lille klat farves grøn og del forbliver uden farve.

Vores røde farve er carmin, som kommer fra rygskjoldet fra brunstige crasillelus, der dyrkes i drivhuse i sydamerika.  Den er mere farveægte end rødbedefarve og den smager ikke af.

Vores gule farve er gurkemeje, som er en meget farvefast naturlig gul farve.  Vores grønne farve er chlorofyl, som også er det stof, der giver græs og grønne blade i naturen deres farve.

Herefter foldes klumperne sammen indtil den er mere fast. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Der tilsættes pære ekstrakt og en lille smule vinsyre til den gule sukker del. Vinsyren er til at opveje det meget søde sukker og give bolcherne en afbalanceret smagsoplevelse.   2 små stykker med grøn farve og rød farve klippes fra og gemmes til senere.

De 3 store masser bliver slynget på en krog. Ved at slynge sukkermassen, slynges luft ind i sukkeret, hvorved massen bliver lysere og mere markant i farven og smagen bliver mere mild og rund.  De slyngede klumper lægges nu sammen i rækkefølgen hvid, lyserød og gul, og foldes, således at de beholder dette mønster.

Den lille grønne og røde klump trækkes ud til små stænger, der bruges som dekorerende striber.

Silkeorme får deres endelige form i en kombination af pres og rulning i en håndpresse. Denne håndpresse er en af oprindelige på fabrikken og er formentligt støbt tilbage i midten af 1800-tallet. Den skaber 4 cm lange bolcher der, hvis de kun bliver presset, får trykt riller ned på tværs af bolchet. Ved samtidig at rulle bolcherne, skabes lange runde bolcher, med ”larve”-riller ned langs med bolchet.

Når bolcherne er afkølede, er de klar til at lukke munden og forsøde tilværelsen for alle der værdsætter den friske smag af solmodne pærer.

 

 

3 generationer af bolchekogere


3 generationer af bolchekogere

Måske disse også kunne friste?