Indkøbskurv

24 stk. Kæmpe Sommergranater

24 stk. Kæmpe Sommergranater

Leveres i en pose af 24 stk.
126,00 kr

Hvad smager Sommergranater af? Vi er ikke helt klar over præcis, hvilken æblesort der danner fundament for vores æblebolcher, men vi er sikre på, at de er perfekt smagfulde som et godt dansk sommeræble. De har lidt prikken på tungen og samtidig en sødme der afrunder æblesyren.

Læs mere om 24 stk. Kæmpe Sommergranater.

  ÅBNINGSTIDER I BUTIKKEN
Vi holder lukket i butikken i Nørregade t.o.m. 28. februar 2021, men vi har stadig åbent på vores webshop som vi plejer, så du kan få dine yndlingsbolcher hjem - vi har fri fragt på ordrer over 499,- til pakkeshops i DK. Ordrer kan stadig afhentes i butikken på hverdage mellem kl. 10-13.

   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 

Det siger vores kunder om os 

Hvad smager Sommergranater af?

Vi er ikke helt klar over præcis, hvilken æblesort der danner fundament for vores æblebolcher, men vi er sikre på, at de er perfekt smagfulde som et godt dansk sommeræble. De har lidt prikken på tungen og samtidig en sødme der afrunder æblesyren.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Veganer

Vegansk

Laktosefri

Laktosefri

E-100 (gul), E-120 (rød), naturlige smagsekstrakter, sukker, vanilje, vinsyre

Hvor stammer Æbler fra?

Et æble er frugten af sorter fra krydsningen Spise-Æble (Malus x domestica).

Ordet "æble" kommer af germansk *ap(a)lja-, som igen kommer af en indoeuropæiske rod *abh-, "fugtig, saftig".

Den vilde oprindelse for spiseæblet er sandsynligvis arten Malus sieversii (som ikke har noget dansk navn). Det er et træ, som stadigvæk findes i vild tilstand i Centralasiens bjerge i det sydlige Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan og Xinjiang provinsen i Kina.

Æbler indeholder overraskende små mængder c-vitamin. Æbler indeholder ca. 11 mg C-vitamin pr. 100 gram. Det kan dog variere en del fra sort til sort.

Æblet har spillet en rolle i mange kulturer. Æblet er et tvetydigt symbol, som har at gøre med både liv og død. I flere kulturer har æblet været brugt som en brudegave, æblet blev delt på tværs, og hver halvdel blev givet til brudgom og brud. Når æbler deles på tværs fremkommer en lille femstjerne.

Kristen: Eva og æblet, syndefaldets angivelige frugt, som vokser på kundskabens træ i paradisets have. Gør mennesket i stand til at skelne godt fra ondt. Identifikationen af frugten fra kundskabens som et æble stammer ikke fra Bibelen, men er formentlig opstået af æblets latinske navn malus, som betyder et onde, uheld, ulykke.

Nordisk: Idun vogter de gyldne æbler, som skænker evig ungdom.

Græsk: Hesperidernes æbler skænker udødelighed. Eris kastede stridens æble ind blandt guderne.

Romersk: Æblet var indviet til Venus som symbolet på kærlighed og skønhed. Æbletræet var indviet til Apollon (muligvis en etymologisk sammenhæng med det engelske ord "apple").

Keltisk: Æblet skænker udødelighed, og hører til den anden verden. Avalon (øen mod vest i sagnene om Kong Arthur) betyder æblelandet.

 


Bolcheproduktion

Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.

Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.

Oplev produktion
 

3 generationer af bolchekogere


3 generationer af bolchekogere