Vores forældre vil altid have en særlig plads i vores hjerter. Husker du den gang at din mor købte fredags slik til dig…? Du vidste at I skulle hygge jer den dag. Eller den gang din far listede et ekstra stykke slik ned i din hånd, mens han viskede ”shh… du må ikke sige det til mor”.

Nu er det din tur til at forkæle dine forældre med samme overraskelse, som du selv fik. Videregive den følelse som de satte i dig – at føle sig ekstra forkælet.

Sorter faldende FILTER

Sorter faldende FILTER

Se hvordan vi laver bolcher

Bolcherne bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolche fabrikationen alle hverdage.

 

Hvordan bliver de lavet?

 

Vores Mor-bolcher smager af det ikoniske Rabarber bolche, som til dato stadig er vores mest solgte frugt bolche. Smagen af nostalgi og barndom.

M O R; bogstav for bogstav bygges bolchet op med rød skrift, som er omsvøbt af hvidt bolche, og som prikken over i’et, får de nogle røde striber på overfladen.

Begge bolcher er lavet af 100 % perlesukker - perlesukker består af store sukkerkrystaller, som derfor skiller sig ud fra almindeligt sukker. Dette bliver varmet op til næsten 180 grader på vores gaskomfur og efterfølgende hældt ud på arbejdsbordet. Her køles det langsomt ned, og farve og smag tilsættes og arbejdes ind i sukkermassen.

Mor-bolchernes masse skal slynges, for at få den blanke hvide farve frem. Man slynger luft ind i massen for, at få farven til at blive lysere, fuldstændig som når man pisker en æggehvide.

Smagen er med vores klassiske rabarbersmag, som faktisk er en gammel kulturplante der kan spores tilbage til 2700 år f.kr, hvor den blev dyrket i Kina. Som mange andre plantearter, har Rabarberplanten været dyrket som en medicinsk plante, der blev brugt til at kurere både fordøjelsesproblemer, skørbug, rødme og feber.

Far-bolcher har fået tildelt vores bedste lakrids smag. Balancen mellem lakrids og salmiak er ramt til UG, og er en favorit blandt lakridselskere.

F A R bogstaverne får en flot rød skrift, omringet af hvid, og herefter en lækker tyk kant af lakrids bolche.

Største delen af Far-bolcherne, i modsætning til Mor-bolcherne, skal ikke slynges, da de skal være sorte. Først tilsættes den sorte farve og derefter æltes salmiak og lakridsrod i.

Lakridsrod er brunt - nu til dags associerer vi lakrids med farven sort, på trods af at ægte lakridt faktisk er brunt. Lakridsrod er den tørrede rod fra planten Glat Lakrids (Glycyrrhiza glabra) der enten gror vildt eller dyrkes i middelhavs-området. Den gror helt ned til ca. 1 meters dybde og skal være minimum 3 år gammel, før den skal høstes.

Både Far og Mor bolcherne trækkes ud i stænger, som rulles under nedkølingen, for at holde dem runde. Når stængerne er nedkølet bliver de hakket med enten en spartel eller en åben saks hen over et gammelt 5 kg lod. Ved at hakke dem på den måde, forbliver enderne åbne og man kan se teksten inde i bolchet.

 
Bolcher igennem 125 år