Indkøbskurv

Lækre slikkepinde fra Sømods Bolcher

Slikkepinde er et stort bolche med en pind som håndtag. Normalt tænker man at slikkepinde er forbeholdt børn, men tro du om igen… Hos Sømods Bolcher er alle, uanset deres alder, et lille barn i en slikbutik. Slikkepinde er et stort hit til din fødselsdag, uddeling i klassen ved særlige lejligheder, til fredagshyggen eller bare til ro på bilturen… Hvornår passer en slikkepind ikke ind?

Sorter faldende
Sorter faldende

Hvordan bliver Sømods Bolchers slikkepinde lavet?

Vores pind består af sammenpresset papir, grundet sikkerhedsårsager for børn. I tilfælde af at barnet skulle falde med pinden i munden, vil den ikke forvolde samme skade, som hvis den var lavet af plastisk eller træ.

Hos Sømods Bolcher har vi 8 forskellige slikkepinde at byde på:

Citron – gul med røde og grønne striber,
Ananas - hvid med røde og grønne striber,
Lakrids – sort helt igennem, Banan – gul med orange striber,
Hollænder - smag af Karamel, lysebrun med lidt mørkere striber,
Lakrids/Banan – gul og sort, Jordbær – rød som kun jordbær bør være,
Bismarck med smag af pebermynte, i den klassiske Bismarck stil, hvid med røde striber.

Sømods Bolchers slikkepinde bliver lavet ud fra vores grundmasse, som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius.

Denne grundmasse er, som alle vores andre ingredienser 100 % naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes smag og farve, alt efter hvilken variant vi laver. I samme proces, foldes den flydende masse sammen flere gange, så den bliver til en mere fast bolche masse. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader.

Efterfølgende trækkes bolche massen ud i stænger, som placeres i en hånddrevet klippemaskine, der klipper dem i den valgte størrelse, hvor hver enkel pind indføres i bolchet ved håndkraft. På denne måde kan vi bedre sikre vores høje kvalitet, ved at håndtere hvert enkelt stykke slik manuelt.


Hvor kommer slikkepinde fra?

Hos Sømods bolcher har vi haft slikkepinde siden 1985, men de har eksisteret meget længere tid. Det er næsten umuligt at kunne sige med sikkerhed hvor slikkepinde opstod, fordi historierne sikkert med tiden er blevet fordrejet en del, så det er derfor svært at dokumentere deres præcise oprindelse.

Nogle beretninger lyder, at tilbage fra middelalderen, har man fundet noget slik, som ligner nutidens slikkepinde. Den gang var det de adelige, der spiste kogt sukker – og tro det eller ej - ved hjælp af en pind.

Andre beretninger lyder at det opstod i USA tilbage i 1800 tallet, af en mand ved navn George Smith, men det engelske navn blev først registreret i 1931, som dét vi kender som et stykke hårdt slik, på en pind.

Det engelske navn Lolly Pop går helt tilbage til 1784, men den gang var Lolly Pop nærmere et stykke blødt slik end det hårde sukker, som vi kender i dag. I 1920’erne havde romaerne en betegnelse som hed Loli Phaba, der var et rødt kandiseret æble… måske stammer det helt dér fra?

Sømods Bolcher gennem tiden