English 33 12 60 46

0

I denne kategori finder du vores sæsonbolcher, sortimentsposer, færdigblandede bolcher, glas og dåser – og du kan selvfølgelig også få blandet dine helt egne favoritter i pose og dåse. Ude i menuen finder du underkategorierne, som giver dig et bedre overblik over mulighederne for pakning og de forskellige bolcher.

 

Relevant information


 

SUKKERFRI BOLCHER

Hold styr på den sunde linje og blodsukkeret med vores sukkerfrie bolcher, som har den helt rigtige velsmagende bolchesmag - lavet efter vores egen unikke opskrift.

SE UDVALGET
 

DESIGN DINE EGNE BOLCHER

Forkæl dine medarbejdere eller kunder med lækre bolcher til enten hverdag eller højtid. Hos Sømods Bolcher kan du designe bolcher med selvvalgt smag og motiv.

LÆS MERE HER
 

Sorter faldende FILTER
Side:
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6

Sorter faldende FILTER
Side:
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6

Se hvordan vi laver bolcher

Bolcherne bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolche fabrikationen alle hverdage.

 

Hvordan bliver Bolcher lavet?

 

Sømods bolcher bliver lavet ud fra vores grundmasse, som består af 20 kg perle sukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser, 100 % naturlig, hvilket er noget vi finder stor stolthed i at kunne skrive. Sømods Bolcher bliver nemlig stadig produceret efter gamle traditioner og naturlige ingredienser spiller derfor en stor rolle hos os.

Den flydende og gyldne sukkermasse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der dernæst kan tilsættes en farve, alt efter hvilket bolche man skal producere. I den efterfølgende fase afkøles sukkeret fra de 180 grader og ned til omkring 110 grader ved, at man gentagende gange folder massen sammen. Først herefter kan smagen tilsættes, for hvis dette gøres for tidligt i processen, ville smagen simpelthen fordampe væk.

Nogle bolcher vælger man at slynge rundt om en krog. Det gør man udelukkende for at slynge luft ind i bolche massen og ved at gøre dette, kan man manipulere med farven og gøre den lysere,, alt efter ønske. Du kender sikkert til processen i forvejen, for hvis du nogensinde har pisket en æggehvide, kan man se reaktionen, når den let gyldne masse reagerer på luften og bliver hvid.

Nu er vi så kommet til opbygningen af selve bolchet. Vi har nemlig flere forskellige fremgangsmåder; blandt andet ved brug af en valse med forskellige faconer, en hånddrevet klippemaskine eller udelukkende ved brug af spartel og saks, hvorved bolchet opbygges fra midten og ud.

Til sidst er bolcherne formede i den ønskede form, og de skal nu ligge og køle af - idet de ellers ville smelte sammen - inden de kan pakkes i glas, poser eller dåser. Efter at de er kølet af og pakket ned, er bolcherne klar til salg og det er selvsamme flotte bolcher i kan købe fra vores butik og webshop.


Hvor stammer ordet bolche fra?

Ifølge en vandrehistorie fra 1716, var Zar Peter den Store af Rusland på tur i København. Han red igennem Nørregade, på sin tur mod Kongens Christiansborg.

I Nørregade smagte han for første gang sukkerdrops/bolsjer. Han udbrød ”Boleye”, som på russisk betyder ”Mere”. Efterfølgende var han så imponeret over denne delikatesse, at han smed dem ud til alle børnene fra sin hestevogn, hvor de ligeledes råbte det nylærte ord ”boleye, boleye...” ”mere, mere...”, hvoraf navnet bolche opstod.

Hvorvidt hele historien er sand, vides ikke, men det kan bekræftes, at Peter den Store var i København i 1716, hvor han i øvrigt også skulle besøge Rundetårn, for at se observatoriet, som han var meget interesseret i. Den russiske Zar skulle dog ikke selv gå op af den snoet gang, så han red på sin hest hele vejen op, efterfulgt af sin kone Katherina, der blev kørt i hestevogn.

 
Sømod's Bolcher - the family