Indkøbskurv

Bolcher til barnedåb

Dåb


Med dåben følger mange forskellige traditioner og det svinger fra familie til familie, hvor mange man holder fast i. Nogle af traditionerne omhandler kjolens længde, alder på barnet for selve dåben, hvad man serverer af mad eller hvilke gaver som barnet får.

Den lange kjoles historie stammer helt tilbage til 1600-tallet – et kristentæppe blev det kaldt. Grunden var oprindelig for at holde børnene varme efter de var dyppet i dåbsvandet. Men som tiden gik og velstanden steg i takt med modens udvikling efter 1800-tallet, blev kristentæppet udskiftet med hvide kjoler. De skulle stadig være lange, så man kunne svøbe barnet ind, så kulden ikke tog fat om dem.

I vores mere moderne tid, er den lange hvide kjole stadig en fast tradition. Mange familier har én kjole som børn og børnebørn bliver døbt i og ofte broderes der barnets navn og dato for dåben på kjolen.

Selve festen er tit pyntet i kønsbestemte farver. Lyserød til piger og lyseblå til drenge. Små balloner, serpentiner og paillet-babyfødder pryder bordet. Blomster i enten årstidens - eller kønsbestemte farver. Gaver fylder godt op på gavebordet hvor der, traditionen tro, ofte ligger en børnebibel, sølvbestik, et kors vedhæng eller H.C Andersens eventyrs fortællinger.


Bolcher til barnedåb
 

Ingen fest uden gæster


Det gennemsnitlige antal gæster til en barnedåb er 35 personer, hvor i 2 ud af 3 familier vælger at servere buffet. Det er en let og enkel løsning til de nybagte forældre i en vores tid, hvor i mod man førhen serverede en typisk 3-retters menu, bestående af suppe, steg og is – den kender vi vidst alle sammen.

Når man inviterer et større antal gæster, ligges der ofte bordplan hvor bordkort pynter fint på bordet med gæsternes navne på. Det giver forældrene mulighed for at være i fuld kontrol med placeringen af de inviterede. Som en lille godtepose til gæsterne, kan man få lavet bordkort med bolcher i. Her har man mulighed for at tilpasse både smag og farver, så det passer ind i temaet.