English 33 12 60 46

0

Flere visninger

Bismarck bolcher

Leveres i en pose af 500 gram eller 250 gram
195.00 kr

Hvad smager Bismarck-bolcher? Vores bismack bolcher smager pebermynte og giver en frisk smag i munden. Vores helt naturlige og kraftige pebermynteolie får bolcher til at have en kraftig frisk pebermyntesmag, du ikke oplever andre steder. Dette bolche har ikke fået sit navn fra General Bismarck, men fra det bedre borgerskab for over 100 år siden, hvor pebermynteolien kom til Danmark.  I disse kredse var det fornemt at pynte sit sprog med Tyske gloser, og da en dropskoger var kommet til at spilde noget af pebermynteolien på produktionsbordet, hvorved det bolche han var i gang med at frembringe fik pebermyntesmag, og der blev der udbrudt:” Es harbe ein bismach”.  -  Det har en bismag.  Læs mere om Bismarck bolcher.

* Påkrævede felter

195.00 kr

Bestil inden og vi sender i morgen.

 

COVID-19 STATUS:
For at tage samfundsansvar og minimere smitterisikoen, har vi ekstraordinært fri fragt på alle ordrer over 300 kr. Alle ordrer bliver pakket og leveret som normalt (indenfor 1-2 hverdage)

   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 

Hvad smager Bismarck-bolcher?

Vores bismack bolcher smager pebermynte og giver en frisk smag i munden. Vores helt naturlige og kraftige pebermynteolie får bolcher til at have en kraftig frisk pebermyntesmag, du ikke oplever andre steder.

Dette bolche har ikke fået sit navn fra General Bismarck, men fra det bedre borgerskab for over 100 år siden, hvor pebermynteolien kom til Danmark.  I disse kredse var det fornemt at pynte sit sprog med Tyske gloser, og da en dropskoger var kommet til at spilde noget af pebermynteolien på produktionsbordet, hvorved det bolche han var i gang med at frembringe fik pebermyntesmag, og der blev der udbrudt:” Es harbe ein bismach”.  -  Det har en bismag. 

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Laktosefri

Laktosefri

E-120 (rød), naturlige smagsekstrakter, sukker

 

Følg os på Instagram

 
Sømod's Bolcher - the family
 
Butikken i Nørregade - Sømods Bolcher

Læs om hvordan vi blev kongelig hofleverandør

Vi er stolte over at være Kongelig Hofleverandør, hvilket vi har været siden 1991. Udnævnelsen skete samme år som vores 100 års jubilæum.

Vi er meget rørte over denne gestus, som belønner vores families passion for kun at levere den bedste kvalitet og leve op til de stolte håndværkstraditioner.

Læs mere

Historien om Pebermynte

 

Pebermynte, Mentha piperitaM. x piperita var. piperita, hybrid, der menes at være opstået ved en krydsning mellem grøn mynte og agermynte. Pebermynte er en op til 80 cm høj, flerårig urt i læbeblomstfamilien med små, lyslilla blomster samlet i tætte stande. Den stammer fra Eurasien, hvor den vokser ved vandløb og andre fugtige områder, og dyrkes i Europa, Asien og Nordamerika pga. sit indhold af pebermynteolie, der findes i bladene og stænglernes kirtelhår. Pebermynteblade bruges i visse madretter, især i Vietnam, samt i pebermyntete, der især drikkes i Nordafrika. Olien, der indeholder ca. 50% mentol og andre aromatiske stoffer, indgår som smags- og lugtstof i mange nydelsesmidler, kosmetiske produkter samt medicinske præparater.

Pebermynteolie bruges flittigt til blandt andet tandpasta, mundskyl, halspastiller og til udvortes behandling af muskelsmerter. Mentol påvirker de nerver, der registrerer kulde, og derved opnås den velkendte friske fornemmelse i mund og svælg. Pebermynteolien hæmmer samtidig de nerver, der reagerer på smerte, hvorfor olien er god til at lindre muskelsmerter og –spændinger, når den smøres på. Men olien kan naturligvis også lindre smerter indvortes – navnlig i halsen, når lang tids hoste giver dig fornemmelse af at halsen er blevet et åbent sår.

Pebermynte

 

Se hvordan vi laver bolcher

Bolcherne bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolche fabrikationen alle hverdage.

 

Hvordan bliver bismarck bolcher lavet?

 

Vores Bismarck-bolche bliver lavet af perlesukker, der er kogt op til næsten 180 grader celcius.  Et lille område tilsættes rød farve den og en lille klump skæres fra og holdes varm til senere. I den resterende klump tilsættes smagen, som æltes rigtig godt ind i den 20 kg tunge klump.

Vores røde farve er carmin, som kommer fra rygskjoldet fra brunstige crasillelus, der dyrkes i drivhuse i Sydamerika.  Den er mere farveægte end rødbedefarve og den smager ikke af.

Efter en kort afkøling kommes den ufarvede bolcheklump op på en krog, hvor det skal slynges. Den store bismarck-bolche klump slynges for at skifte farven. Ved at slynge sukkeret på en krog, slynges luft ind massen, hvilket gør massen lysere. Dette forvandler massen fra en klar gylden, til hvid. Luften i sukkeret medvirker desuden til at smagen bliver mere rund og knap så skarp. Den store klump æltes , således at ”bolchetrådene”, som blev skabt ved slyngningen, bindes sammen igen til en solid masse.

Efter bismarck-bolchemassen er slynget og æltet, tages den lille røde klump og trækkes ud i stænger. Disse stænger bliver lagt på den store hvide bismarck-bolche klump, som herved får flotte røde striber.

Den samlede 20 kg bismarckbolche klump trækkes herefter ud i stænger der placeres i en hånddrevet klippemaskine. Denne klippemaskine er ikke den originale, men en kopi. Vi har stadig den originale opbevaret, og på trods af at det er en kopi vi bruger i dagligdagen, har den stadig den modne alder af små 80 år.

Denne hånddrevne klippemaskine har en række blade forneden, -oven, samt forskudt på begge sider og ved at dreje på et hjul føres bladene sammen og herved klipper stængerne både horisontalt og vertikalt. Resultatet er fine trekantede bolcher.

Bismarck-bolche er et skønt friskt bolche, der giver munden en frisk følelse og kan få en til at føle sig glad, selv på en grå regnvejrsdag.

 

3 Generationer af Bolchekogere

 
Sømods Bolcher