Flere visninger

Ananasbolcher

Leveres i en pose af 250 eller 500 gram
159,50 kr

Lagerstatus: På lager

E-mærket webshopFødevarestyrelsen smiley

* Påkrævede felter

159,50 kr
Bestil inden og vi sender i dag.
Sømods Bolcher anmeldelse
Christian Weischer

Jeg får ondt i maven
Jeg må ikke købe for mange bolcher hos sømods for spiser dem alle sammen inden for en times tid og får ondt i maven.

 

Hvad smager Ananas af?

Vores ananas bolcher smager af troperne, med en perfekt kombination af det friske og det søde. Da vi udelukkende bruger perlesukker føles sødmen i bolcherne, så naturligt som det er muligt. Vi har nøje udvalgt vores ananas smag for at sikre at den perfekt balancerer det søde bolche, med en lille kant af friskhed, der virkelig karakteriserer en frisk solmoden ananas, nydt i sommervarmen.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Laktosefri

Laktosefri

E-120 (rød), Naturlige smagsekstrakter, Sukker, Vinsyre

 
Sømods Bolcher gennem tiden
 
Hindbær i kop

Læs om hvordan vi blev kongelig hofleverandør

Vi er stolte over at være Kongelig Hofleverandør, hvilket vi har været siden 1991. Udnævnelsen skete samme år som vores 100 års jubilæum.

Vi er meget rørte over denne gestus, som belønner vores families passion for kun at levere den bedste kvalitet og leve op til de stolte håndværkstraditioner.

Læs mere

Historien om Ananas

 

Almindelig Ananas (Ananas comosus) stammer fra Brasilien, hvor den allerede blev dyrket af indianerne, da europæerne gjorde deres indtog i Amerika. Første gang den blev bragt til Europa, var med Columbus anden rejse i 1493. Navnet er indiansk og betyder "den uovertrufne frugt".

Planten er en flerårig, urteagtig rosetplante, med lange stive mørkegrønne ofte tornede blade. Midt i rosetten udvikles blomsterstanden med mere end hundrede blomster, der udvikler sig til bær, der smelter sammen med blomsterstandens højblade og akse. På den måde dannes frugten, der kan spises frisk. En umoden ananas er mørkegrøn, og efterhånden som den modnes, får den en mere gul-brunlig farve. En måde at tjekke modenheden på er ved at tage fat i et af de inderste topblade. Hvis de er nemme at rykke løs, er frugten moden.

Den ekstra søde ananasvariant vi bruger, blev "opfundet" på Hawaii i 1970'erne.  Denne søde variant har været anvendt i vores produktion siden da. 

Ananas

 

Se hvordan vi laver bolcher

Bolcherne bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolche fabrikationen alle hverdage.

 

Hvordan bliver Ananasbolcher lavet?

 

Vores Ananas bliver lavet af perlesukker, der er kogt op til næsten 180 grader celcius. I denne flydende sukkermasse blandes naturlig rød farve. Den røde farve fordeles gennem hele sukkermassen og en lille klump skæres fra og holdes varm til senere. I den resterende klump tilsættes smagen, som æltes rigtig godt ind i den 20 kg tunge klump. Efter en kort afkøling kommes den røde bolcheklump op på en krog, hvor det skal slynges. Den store røde ananas klump slynges for at skifte farven. Ved at slynge sukkeret på en krog, slynges luft ind massen, hvilket gør massen lysere. Dette forvandler massen fra en klar mørkerød, til en mere massiv lyserød. Luften i sukkeret medvirker desuden til at smagen bliver mere rund og knap så skarp. Den store klump æltes, således at ”bolchetrådene”, som blev skabt ved slyngningen, bindes sammen igen til en solid masse.

Efter ananas massen er slynget og æltet, tages den lille røde klump og den trækkes ud til lange stænger. Disse stænger bliver lagt på den store lyserøde ananas klump, som herved får flotte røde striber.

Den samlede 20 kg ananas klump trækkes herefter ud i stænger der placeres i en hånddrevet klippemaskine. Denne klippemaskine er ikke den originale, men en kopi. Vi har stadig den originale opbevaret, og på trods af at det er en kopi vi bruger i dagligdagen, har den stadig den modne alder af små 80 år.

Denne hånddrevne klippemaskine har en række blade forneden, -oven, samt forskudt på begge sider og ved at dreje på et hjul føres bladene sammen og herved klipper stængerne både horisontalt og vertikalt. Resultatet er fine trekantede bolcher.

Ananas er et skønt friskt bolche, der indkapsler den tropiske følelse og kan få en til at føle sig glad, selv på en grå regnvejrsdag.

 

3 Generationer af Bolchekogere

 
Sømods Bolcher