English 33 12 60 46

0

Flere visninger

3 slags fyldte

Leveres i en poser af 500 gram eller 250 gram
169.50 kr

Lagerstatus: På lager

Hvad smager 3 slags fyldte bolcher af? 3 slags fyldte  er en gammel teater eller eftermiddagskaffe klassiker. Det er en blanding af 3 sorter af fyldte bolcher.  1 chokoladefyldt bolche.  2 nougatfyldt bolche.  3 marcipanfyldt. Det er et blødt bolche at tygge, da det er proppet med lækker blød fyld.  Det er en blanding, der specielt egner sig til en sød bid til kaffen eller efter middagen. Læs mere om 3 slags fyldte.

* Påkrævede felter

169.50 kr
Bestil inden og vi sender i morgen.
   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 

Hvad smager 3 slags fyldte bolcher af?

3 slags fyldte  er en gammel teater eller eftermiddagskaffe klassiker. Det er en blanding af 3 sorter af fyldte bolcher.  1 chokoladefyldt bolche.  2 nougatfyldt bolche.  3 marcipanfyldt. Det er et blødt bolche at tygge, da det er proppet med lækker blød fyld.  Det er en blanding, der specielt egner sig til en sød bid til kaffen eller efter middagen.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Laktosefri

Laktosefri

chokolade, E-100 (gul), E-120 (rød), E-141 (grøn), marcipan, nougat, sukker, vinsyre

 

Følg os på Instagram

 
Sømod's Bolcher - the family
 
Butikken i Nørregade - Sømods Bolcher

Læs om hvordan vi blev kongelig hofleverandør

Vi er stolte over at være Kongelig Hofleverandør, hvilket vi har været siden 1991. Udnævnelsen skete samme år som vores 100 års jubilæum.

Vi er meget rørte over denne gestus, som belønner vores families passion for kun at levere den bedste kvalitet og leve op til de stolte håndværkstraditioner.

Læs mere

Hvor stammer chokolade, nougat og marcipan fra?

 

De første, der dyrkede kakao var olmekerne, der boede ved Golfkysten i Mexico. Kakaoen har sandsynligvis været et handelsobjekt, da der er fundet store mængder af sten, jade og andre ting hentet udenfor deres hjemområde. Kakaodyrkning fandt sted mindst 1500 f.Kr, måske endda 1750-1900 f.kr. Kakao var altså en del af den første mesoamerikanske civilisation. Ellers var det tidligst dokumenterede fund af kakao fra Belize 600 efter Kr. [1] [2]

Chokolade er et næringsmiddel, der består af kakaopulver, kakaosmør og sukker. Chokolade er meget næringsrig og velsmagende, og den har en opkvikkende og stimulerende virkning. Derfor er det blevet en af de mest populære typer slik i den vestlige verden.

Chokoladen kan inddeles i mørk, lys og hvid. Farven bestemmes af indholdet af hhv. kakaotørstof og kakaosmør. Hvid chokolade har intet indhold af kakaotørstof, mens nogle af de mørkeste chokolader har et indhold på ca. 85-90% kakao.

Hos Sømods Bolcher burger vi chokolade med 70% kakao.

Nougat er en konfekt lavet af bl.a. sukker eller honning og ristede nødder. Nougat kan være blød til hård og hvid til mørkebrun, alt efter opskriften.

Variationer

Der findes tre slags nougat: hvid nougat, brun nougat og Wiener nougat.

Hvid nougat, som stammer fra Montélimar i Frankrig i det 18. århundrede, er lavet af pisket æggehvide og er blød, mens brun nougat (nougatine på fransk) er lavet af karameliseret chokolade og har ofte en mere fast konsistens. Blød nougat stammer fra Italien og er - blød.

Wiener nougat laves uden æggehvider og som regel af sukker, kakaosmør, nødder og kakao. Nødderne er som regel hasselnødder der er kværnet til mel. Det man traditionelt forstår ved nougat i både Danmark og Tyskland, er wiener nougat, mens vi kender den egentlige nougat som fransk nougat.[1][2] I den industrielle produktion erstattes kakaosmørret som regel af et billigere og smagsneuralt fedtstof, som f.eks. hærdet palmeolie.[3]

Marcipan

Marcipan er en fødevare, der består af malede mandler og sukker, og hvis karakteristiske smag især stammer fra bittermandler, der typisk udgør mellem 4% og 6% af det totale mandelindhold efter vægt. Marcipan kan også være tilsat rosenvand.

Marcipan bruges til konfekt, og i is og bagværk (fx i remonce) og bolcher. Det er nemt at forme og kan farves med frugtfarve, og det benyttes derfor ofte til at dekorere kager.

En type marcipan som kaldes bagemarcipan, beregnet til brug i bagværk, indeholder udover mandler også abrikoskerner. Dette skulle gøre marcipanen mere bagefast og forhindre at den flyder ud. Dette produkt kaldes undertiden percipan, primært i Tyskland hvor betegnelsen marcipan ikke må benyttes om blandingsproduktet, der er billigere og regnes for mindre eksklusivt. I Danmark er der ingen regler på dette område.

Den marcipan vi anvender, er fremstillet på Europæiske mandler og ikke tilsat abrikoskerner.

Marcipan er hovedbestanddelen af kransekage, som i Danmark ofte spises ved midnat nytårsaften.

Historie

Der har været delte meninger om, hvem der fik idéen at lave marcipan af den søde mandel. Italienerne mener, at det var en bagerdatter i middelalderens Venezia, der fik hakket alt for mange mandler, da hun skulle hjælpe sin far med en kagedej. Miseren blev opdaget for sent, og faderen blev selvsagt vred over den ødelagte dej – lige indtil han havde smagt på den. Begejstret sødede han massen med flydende honning, skar den ud i små stykker og solgte resultatet under navnet Skt. Markusbrød – eller marcipani.

I tidsskriftet Skalk nr. 6 december 2006 markedsføres en anden historie. Her hævdes det at marcipan kan spores tilbage til perserne i 700-tallet og at fænomenet senere kom til Europa, måske Venezia, med hjemvendte korsfarere. Ordet marcipan skulle stamme fra en byzantinsk mønt mauthaban, der senere blev gangbar i Venezia med navnet matapan. På bagsiden af den venezianske mønt var et billede af byens skytshelgen, evangelisten Markus. Navnet gik senere over til at betegne den æske man forhandlede marcipanmasse, mazapane, og andre søde sager i, og til sidst til selve marcipanen.

 

Se hvordan vi laver bolcher

Bolcherne bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolche fabrikationen alle hverdage.

 

Hvordan laver vi vores fyldte bolcher?

 

Vores fyldte bolcher bliver lavet ud fra vores grundmasse som er 20 kg. perlesukker der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor farver bliver tilsat.  Der tages en klump af sukkeret fra.  Herefter foldes den flydende masse sammen så den bliver en mere fast. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader.

Når sukkeret har nået den rette temperatur,  slynges luft ind i sukkeret, hvorved massen bliver lysere og mere markant i farven og smagen bliver mere mild og rund.

Denne klare bolchemasse bredes ud på produktionsbordet og fyldet lægges på sukkeret.  Herefter rulles denne klump ind i den slyngede masse, så fyldet er forseglet i midten af sukkeret.

Denne klump trækkes ud i stænger som placeres ovenpå to skærende ruller. Ved håndkraft skubbes bolchestængerne ned mellem de to ruller som skær dem vertikalt ud til bolcher der er ca. 1 cm brede, og fyldt med chokolade.

3 slags fyldte bolcher er en variation mange af os har mange minder omkring fra vores Bedsteforældre. Det er en meget gammel bolcheopskrift, som daterer over 5 generationer tilbage. Et fantastisk bolche, som appelerer til alle generationer, med den friske smag fulgt af den søde chokoladefyldte midte. Vi anbefaler herfra at man knaser bolcherne frem for at sutte dem, da det gør at skallen of fyldet blandes sammen for en smagsmæssig perfekt kombination, og da bolcherne er bløde at tygge, bør der ikke være nogen risiko for tænderne. 

 

3 Generationer af Bolchekogere

 
Sømods Bolcher