Flere visninger

24 stk Store Hollændere

Leveres i poser med 24 stk.
108,00 kr

Lagerstatus: På lager

E-mærket webshopFødevarestyrelsen smiley
108,00 kr
Bestil inden og vi sender i dag.
Sømods Bolcher anmeldelse
Julie JJ

Smagen af Barndom
Jeg er vokset op med Sømods bolcher, og de smager for mig stadig, som da man var barn! Jeg kommer her jævnligt, og det er altid nogle søde piger, som står bag disken. I går var ingen undtagelse, og jeg fik en dejlig start på weekenden med hjem!

 

Hvad smager hollandske klumper af?

Leder du efter et af de ældste og klassiske bolcher, så er det dette bolche, du skal smage.

Smagen er sød, og samtidig aromatisk karamelagtig.

Dette bolche har sin oprindelse fra holland, også kaldet hollandske klumper, og har været i vores sortiment lige fra starten.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Laktosefri

Laktosefri

Chokolade, E-100 (gul), E-120 (rød), E-141 (grøn), Kakao, Marcipan, Nødder, Sukker, Vanilje, Vinsyre

 
Hindbær i kop

Læs om hvordan vi blev kongelig hofleverandør

Vi er stolte over at være Kongelig Hofleverandør, hvilket vi har været siden 1991. Udnævnelsen skete samme år som vores 100 års jubilæum.

Vi er meget rørte over denne gestus, som belønner vores families passion for kun at levere den bedste kvalitet og leve op til de stolte håndværkstraditioner.

Læs mere

Historien om farin

 

Brun farin er en lille smule sundere end hvidt sukker. Brun farin indeholder flere mineraler (kalium, calcium, magnesium og jern) end hvidt sukker. Indholdet af tilsat sukker og kalorier er også lidt lavere. Men kun lidt. Det betyder i praksis ikke noget for, hvor meget det er hensigtsmæssigt at spise. 

Brun farin er en blanding af almindelig sukker og rørsukkersirup. Rørsukkersirup er sukker med en mørk farve. Det har en særlig smag, et højere vandindhold end sukker og et højere indhold af nogle mineraler. Indholdet af rørsukkersirup i brun farin giver den lidt bedre ernæringsprofil end der er i almindeligt sukker. 

 

Se hvordan vi laver bolcher

Bolcherne bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolche fabrikationen alle hverdage.

 

Hvordan bliver hollandske klumper lavet?

 

Vores hollandske klumper bliver lavet af perlesukker og brun farin, der er kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende brune sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der ikke tilsættes nogen form for farve.

Den flydende sukkermasse foldes gentagende gange sammen, så den bliver en mere fast masse. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader.

En lille klump af den sukkermassen klippes fra til striber senere.

Hollandske klumper bliver  slynget, da vi ønsker en gyldenbrun farve samt en mere sprød konsistens. Ved at slynge sukkermassen, slynges luft ind i sukkeret, hvorved massen bliver lysere og mere markant i farven og smagen bliver mere mild og rund. Den lille klump dropskogerene tidligere tog fra bliver ikke slynget og forbliver mørkebrun.

Den trækkes ud til tykke stænger, som lægges på den store sukkermasse til dekorative mørke striber.

Den samlede 20 kg hollænder klump trækkes herefter ud i tykke stænger, der placeres i en hånddrevet klippemaskine. Denne klippemaskine er ikke den originale, men en kopi. Vi har stadig den originale opbevaret, og på trods af at det er en kopi vi bruger i dagligdagen, har den stadig den modne alder af små 80 år.

Denne hånddrevne klippemaskine har en række runde blade på 2 valser, der støder op mod hinanden.  Når bolchestangen tvinges ned mellem dem, klippes stangen til store klumper.

 

3 Generationer af Bolchekogere

 
Sømods Bolcher

Kontakt os

Når du trykker "Send besked", sendes din besked til os, og vi svarer hurtigst muligt tilbage.