Indkøbskurv

24 stk Rabarberorme

24 stk Rabarberorme

24 stk i en pose
150,00 kr

Vores Rabarber bolche er nok vores mest genkedelige og mest solgte bolche. Det har en dejlig syrlig smag af rabarber og her kan du få dem i en kæmpe udgave.

Læs mere om 24 stk Rabarberorme.
   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 
 

Hvad smager Rabarberorme af?

Rabarber er en fantastisk bolche-klassiker. Det er vores mest solgte bolche, stærkt forfulgt af duoen med Dameskrå og Hoste bolcher. Dette bolche med den røde skal, pakket rundt om det syrlige smagfulde center er et rigtig hit. Det er den perfekte kombination af det søde og det syrlige, som man oplever det i en hjemmelavet rabarbergrød, eller rabarbertærte.

Ved at spise rabarberne i vores store udgave, opleves en smagseksplosion i munden, på grund af den overvældende mængde smag der frigives på en gang.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Laktosefri

Laktosefri

sukker, vanilje, vinsyre, naturlige smagsekstrakter, Kan indeholde spor af mandler, e-100 (gul), e-120 (rød)

Produkt information
Næringdeklaration
  • Energi (KJ/Kcal) 1615,024/386
  • Fedt 0 g
  • - heraf mættede fedtstoffer 0 g
  • Kulhydrater 100 g
  • - heraf sukkerarter 100 g
  • Protein 0 g
  • Salt 0 g
  • Fibre 0 g
  • Stevia 0

Hvor stammer Rabarber fra?

Rabarber (Rheum) tilhører den botaniske slægt skedeknæfamilien (Polygonaceae) ligesom boghvede og havesyre. Haverabarber (Rheum rhabarbarum, Rheum x cultorum) er en op til 2 m høj, almindelig dyrket køkkenurt med kraftig jordstængel, rhizom, og store, indtil 45 cm brede blade. De spiselige bladstilke, som indeholder betydelige mængder af æblesyre, citronsyre og oxalsyre. Rabarber er en flerårig staude, der stort set passer sig selv på marken eller i køkkenhaven. Den er en af de første planter, der er klar til høst om foråret.

Rabarber er en meget gammel kulturplante, der stammer fra Kina, hvor den har været dyrket helt tilbage til 2700 år f.Kr. Først i 1800-1900 tallet blev der udviklet typer af rabarber, der egnede sig til madbrug.

Rabarber

 


Bolcheproduktion

Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.

Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.

Oplev produktion
 

Hvordan laver vi vores Rabarberorme?

Vores Rabarberorme bliver lavet ud fra vores grundmasse, som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes rød farve i ca. 25% af sukkermassen og de resterende 75% bliver tilsat gul farve.

Vores røde farve er carmin, som kommer fra rygskjoldet fra brunstige crasillelus, der dyrkes i drivhuse i sydamerika.  Den er mere farveægte end rødbedefarve og den smager ikke af.

Vores gule farve er gurkemeje, som er en meget farvefast naturlig gul farve.

Efter den røde og gule farve er tilsat, foldes de to flydende masser hver for sig til de individuelt er mere faste. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Herefter tilsættes rabarber ekstrakt og vinsyre i den gule klump. Vinsyren er til at opveje det meget søde sukker og give rabarber smagen den syre som naturlige rabarber har.

Den store gule masse bliver slynget på en krog. Ved at slynge sukkermassen, slynges luft ind i sukkeret, hvorved massen bliver lysere og mere markant i farven og smagen bliver mere mild og rund.

Den røde klump strækkes ud til en stor flad kvadrat, som pakkes rundt om den slyngede gule klump. Store rabarber får deres endelige form i en kombination af pres og rulning i en håndpresse. Denne håndpresse er en af oprindelige på fabrikken og er formentligt støbt tilbage i midten af 1800-tallet. Den skaber 4 cm lange bolcher der, hvis kun presset, har trykt riller ned på tværs af bolchet. Ved samtidig at rulle bolcherne, skabes lange runde bolcher, med ”larve”-riller ned langs med bolchet.

Ved at pakke bolcherne på den måde med det syrlige rabarber ind i den søde røde skal, skabes en balance som de fleste forbinder med rabarber – rabarbergrød, rabarber tærte eller rabarber marmelade. Her er rabarberen sødet med gode mængder sukker og det er det vi opnår, med den røde sukkerskal udenpå. Vi er de eneste der skal skabe denne balance, da vi er de eneste tilbage der laver bolcher med udelukkende perlesukker. Ved glukosesirup er du nøde til at kunstigt søde bolcherne for at få denne balance.

 

3 generationer af bolchekogere


3 generationer af bolchekogere

Måske disse også kunne friste?