Indkøbskurv

24 stk Cola-orme

24 stk Cola-orme

Leveres i en pose af 24 stk.
150,00 kr

Alle vores orme er god og lækre og holder i lang tid. Cola-orme har smag af cola og citron.

Læs mere om 24 stk Cola-orme.
   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 

Det siger vores kunder om os



 

Hvad smager Cola-orme af?

Dette er bolchet til alle børn og barnlige sjæle, der kan lide smagen af cola. Vi har blandet den op med lidt citron for at modvirke alt det søde fra sukkeret og give dem et frisk twist.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Veganer

Vegansk

Laktosefri

Laktosefri

sukker, vinsyre, naturlige smagsekstrakter, Kan indeholde spor af mandler, e-100 (gul), e-141 (grøn)

Produkt information
Næringdeklaration
  • Energi (KJ/Kcal) 1615,024/386
  • Fedt 0 g
  • - heraf mættede fedtstoffer 0 g
  • Kulhydrater 100 g
  • - heraf sukkerarter 100 g
  • Protein 0 g
  • Salt 0 g
  • Fibre 0 g
  • Stevia 0

Hvor stammer cola og citron fra?

Cola er sødet læskedrik (sodavand). Drikken indeholder ofte kulsyre, koffein, fosforsyre (E338) og karamel (E-150d). Cola har sit navn efter kolanødden, som oprindeligt var koffeinkilden i cola.

Kolanødden, slægt i familien Sterculiaceae med ca. 120 arter; hjemmehørende i tropisk Afrika. Til slægten hører kolatræet, Cola acuminata. Det er et indtil 20 m højt træ med helrandede, læderagtige blade og små, gule blomster, der udgår direkte fra stammen. Frugten er en kapsel med 4-5 cm lange frø, "colanødder", de kan tygges eller bruges i drinks, chokolade og læskedrikken cola.

Coladrikke er en amerikansk udviklet læskedriktype, som blev opfundet i Atlanta 1886 af farmaceuten John S. Pemberton (1831-88), hvis væsentligste bestanddele oprindeligt var udtræk af blade fra kokabusken og nødden fra Cola acuminata; senere er kokaudtrækket udeladt pga. kokainindholdet.

Citroner (Citrus limon) stammer fra det nordlige Indien og har været dyrket i både Lilleasien og Kina i adskillige tusinde år. Citroner blev importeret til det danske hof i 1520'erne, men fik først en fremtrædende placering i det danske køkken fra 1700-tallet. I dag dyrkes citroner især omkring Middelhavet og i Californien.Det lille træ bliver 3-6 meter højt, har kraftige torne men smukke, store blomster med hvide kronblade, der er lyserøde på ydersiden. Træet blomstrer året rundt og står derfor med blomster og modne frugter på en gang. Frugterne er gule og ægformede med en tyk, læderagtig skræl.

Det lysegule frugtkød har en meget syrlig smag, der egner sig til mange slags madlavning, desserter samt som smagstilsætning i drikke. Citroner anvendes tillige til fremstilling af olie, pektin og citronsyre. Indholdet af citronsyre er ca. 5%.

 


Bolcheproduktion

Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.

Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.

Oplev produktion
 

Hvordan laver vi vores Cola-orme?

Vores Cola-orme bliver lavet ud fra vores grundmasse som er 20 kg. perlesukker der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende gyldne sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor et område farves gul, resten tilsættes grøn farve.

Vores gule farve er gurkemeje, som er en meget farvefast naturlig gul farve. Vores grønne farve er chlorofyl, som også er det stof, der giver græs og grønne blade i naturen deres farve.

Herefter foldes klumperne sammen indtil den er mere fast. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader. Der tilsættes cola/lemon ekstrakt og en lille smule vinsyre til den grønne sukker del. Vinsyren er til at opveje det meget søde sukker og give bolcherne en afbalanceret smagsoplevelse.

Den gule masse bliver slynget på en krog. Ved at slynge sukkermassen, slynges luft ind i sukkeret, hvorved massen bliver lysere og mere markant i farven.

Cola-ormene bliver lavet ved at rulle den grønne masse rundt om en gul stribe, og resten af den gule klump trækkes ud til små stænger, der bruges som dekorerende striber.

Cola-orme får deres endelige form i en kombination af pres og rulning i en håndpresse. Denne håndpresse er en af oprindelige på fabrikken og er formentligt støbt tilbage i midten af 1800-tallet. Den skaber 4 cm lange bolcher der, hvis de kun bliver presset, får trykt riller ned på tværs af bolchet. Ved samtidig at rulle bolcherne, skabes lange runde bolcher, med ”larve”-riller ned langs med bolchet.

Når bolcherne er afkølede, er de klar til at lukke munden og forsøde tilværelsen for alle der værdsætter den friske smag af cola med citron.

 

3 generationer af bolchekogere


3 generationer af bolchekogere

Måske disse også kunne friste?