Indkøbskurv

Ingefær

Ingefær

Leveres i en pose af 500 gram eller 250 gram
238,00 kr

Hvis du er til ingefær, vil du elske vores ingefær bolche!!

Læs mere om Ingefær.

   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 
 

Hvad smager ingefær bolcher af?

Ingefær er en meget skarp, kraftig smag.

Vi bruger ikke ingefær essens, men den rene, naturlige frysetørrede ingefær, hvilket gør at den rene smag bevares igennem hele bolchet.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Veganer

Vegansk

Laktosefri

Laktosefri

Uden kunstig farve

Uden farve

sukker, vinsyre, naturlige smagsekstrakter, Kan indeholde spor af mandler

Produkt information
Næringdeklaration
  • Energi (KJ/Kcal) 1615,024/386
  • Fedt 0 g
  • - heraf mættede fedtstoffer 0 g
  • Kulhydrater 100 g
  • - heraf sukkerarter 100 g
  • Protein 0 g
  • Salt 0 g
  • Fibre 0 g
  • Stevia 0

Hvor stammer ingefær fra? 

Ingefær (latin Zingiber officinale) er en gammel kulturplante, som er hjemmehørende i Indien og Kina. Den har fået sit navn fra Sanskrit stringa-vera, som betyder "med en krop som et horn". Ingefær er nævnt i Koranen, muslimernes hellige bog. Det indikerer, at den var kendt i de arabiske lande så langt tilbage som i 650 e.Kr. Den var et af de tidligste kendte krydderier i Vesteuropa, og den har været anvendt siden det niende århundrede. Den blev så populært i Europa, at den indgik i enhver borddækning, som salt og peber. Den var en almindelig handelsvare i middelalderen og renæssancen. I det nittende århundrede satte bartendere i engelske pubber og værtshuse små beholdere med stødt ingefær frem på bordene, for at folk kunne drysse det i deres øl - det var oprindelsen til gingerale.

 


Bolcheproduktion

Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.

Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.

Oplev produktion
 

Hvordan laver vi vores ingefær bolcher?

Vores ingefær bolcher bliver lavet ud fra vores grundmasse, som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100 % naturlig. Denne flydende gyldne sukkermasse hældes ud på vores produktionsbord, hvorefter den flydende masse foldes sammen, så den bliver en mere fast masse. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader.

Vores Ingefær er frysetørret, koncentreret ingefær, som tilsættes sammen med en smule vinsyre for at balancere sukkeret søde smag.

Ingefær bolcher bliver ikke slynget, da vi ønsker de skal forblive kraftige i smagen.

Ingefær bolcher bliver valset til deres endelige form, som er næsten rund. Denne valsemaskine er en af de oprindelige maskiner i fabrikken, som er over 125 år gammel. Den eneste modifikation til maskinen er en motor der er påsat, som erstatning til håndsvinget der igennem 100 år drev valsemaskinen. Valsesættet der bruges er ikke et af de ældste, det er omkring 50 år gammelt, men det er en facon, der er behagelig, at have på tungen.

Ingefærbolche er et dejligt, krydret bolche.  Er man til ingefær, vil man elske vores ingefær bolcher.

 

3 generationer af bolchekogere


3 generationer af bolchekogere

Måske disse også kunne friste?