Nyheder

Se alle

Gamle Dage

Bolcherne bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolche fabrikationen alle hverdage.  

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Bismarckbolcher Se fuld størrelse

Bismarckbolcher

Leveres i en pose af 500 gram.

Flere detaljer

159,50 kr

stk

Bestil inden og vi sender i morgen.

Danmarks bedste bolcher26 April 2015

Danmark bedste bolcher og man bliver altid taget godt i mod og for altid en god service af Sømods medarbejder
Anders Panek
Familien Sømod har produceret bolcher i 3 generationer. I Nørregade har bolchekogeriet aktivt kogt bolcher i mere end 125 år.

Bismarck-bolcher.

Hvad smager Bismarck-bolcher?

Vores bismack bolcher smager pebermynte og giver en frisk smag i munden.

Vores helt naturlige og kraftige pebermynteolie får bolcher til at have en kraftig frisk pebermyntesmag, du ikke oplever andre steder.

Dette bolche har ikke fået sit navn fra General Bismarck, men fra det bedre borgerskab for over 100 år siden, hvor pebermynteolien kom til Danmark.  I disse kredse var det fornemt at pynte sit sprog med Tyske gloser, og da en dropskoger var kommet til at spilde noget af pebermynteolien på produktionsbordet, hvorved det bolche han var i gang med at frembringe fik pebermyntesmag, og der blev der udbrudt:” Es harbe ein bismach”.  -  Det har en bismag. 

Historien om Pebermynte.

pebermynte, Mentha piperitaM. x piperita var. piperita, hybrid, der menes at være opstået ved en krydsning mellem grøn mynte og agermynte. Pebermynte er en op til 80 cm høj, flerårig urt i læbeblomstfamilien med små, lyslilla blomster samlet i tætte stande. Den stammer fra Eurasien, hvor den vokser ved vandløb og andre fugtige områder, og dyrkes i Europa, Asien og Nordamerika pga. sit indhold af pebermynteolie, der findes i bladene og stænglernes kirtelhår. Pebermynteblade bruges i visse madretter, især i Vietnam, samt i pebermyntete, der især drikkes i Nordafrika. Olien, der indeholder ca. 50% mentol og andre aromatiske stoffer, indgår som smags- og lugtstof i mange nydelsesmidler, kosmetiske produkter samt medicinske præparater.

Pebermynteolie bruges flittigt til blandt andet tandpasta, mundskyl, halspastiller og til udvortes behandling af muskelsmerter. Mentol påvirker de nerver, der registrerer kulde, og derved opnås den velkendte friske fornemmelse i mund og svælg. Pebermynteolien hæmmer samtidig de nerver, der reagerer på smerte, hvorfor olien er god til at lindre muskelsmerter og –spændinger, når den smøres på. Men olien kan naturligvis også lindre smerter indvortes – navnlig i halsen, når lang tids hoste giver dig fornemmelse af at halsen er blevet et åbent sår.

Hvordan bliver bismarck bolcher lavet?

Vores Bismarck-bolche bliver lavet af perlesukker, der er kogt op til næsten 180 grader celcius.  Et lille område tilsættes rød farve den og en lille klump skæres fra og holdes varm til senere. I den resterende klump tilsættes smagen, som æltes rigtig godt ind i den 20 kg tunge klump.

Vores røde farve er carmin, som kommer fra rygskjoldet fra brunstige crasillelus, der dyrkes i drivhuse i Sydamerika.  Den er mere farveægte end rødbedefarve og den smager ikke af.

Efter en kort afkøling kommes den ufarvede bolcheklump op på en krog, hvor det skal slynges. Den store bismarck-bolche klump slynges for at skifte farven. Ved at slynge sukkeret på en krog, slynges luft ind massen, hvilket gør massen lysere. Dette forvandler massen fra en klar gylden, til hvid. Luften i sukkeret medvirker desuden til at smagen bliver mere rund og knap så skarp. Den store klump æltes , således at ”bolchetrådene”, som blev skabt ved slyngningen, bindes sammen igen til en solid masse.

Efter bismarck-bolchemassen er slynget og æltet, tages den lille røde klump og trækkes ud i stænger. Disse stænger bliver lagt på den store hvide bismarck-bolche klump, som herved får flotte røde striber.

Den samlede 20 kg bismarckbolche klump trækkes herefter ud i stænger der placeres i en hånddrevet klippemaskine. Denne klippemaskine er ikke den originale, men en kopi. Vi har stadig den originale opbevaret, og på trods af at det er en kopi vi bruger i dagligdagen, har den stadig den modne alder af små 80 år.

Denne hånddrevne klippemaskine har en række blade forneden, -oven, samt forskudt på begge sider og ved at dreje på et hjul føres bladene sammen og herved klipper stængerne både horisontalt og vertikalt. Resultatet er fine trekantede bolcher.

Bismarck-bolche er et skønt friskt bolche, der giver munden en frisk følelse og kan få en til at føle sig glad, selv på en grå regnvejrsdag.

Bestil inden kl 12 og vi sender allerede i dag.
Bestil inden kl 12 og vi sender allerede i dag.