Nyheder

Se alle

Gamle Dage

Bolcherne bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolche fabrikationen alle hverdage.  

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

24 stk Store Hollændere Se fuld størrelse

24 stk Store Hollændere

Leveres i poser med 24 stk.

Flere detaljer

108,00 kr

stk

Bestil inden og vi sender i morgen.

Kvalitet6. Sept. 2015

Kvalitet, der mere end værd at betale for. Klart byens bedste bolcher!
Christoffer Bruun
Familien Sømod har produceret bolcher i 3 generationer. I Nørregade har bolchekogeriet aktivt kogt bolcher i mere end 125 år.

Hollandske klumper.

Hvad smager hollandske klumper af?

Leder du efter et af de ældste og klassiske bolcher, så er det dette bolche, du skal smage.

Smagen er sød, og samtidig aromatisk karamelagtig.

Dette bolche har sin oprindelse fra holland, også kaldet hollandske klumper, og har været i vores sortiment lige fra starten.

Historien om farin.

Brun farin er en lille smule sundere end hvidt sukker. Brun farin indeholder flere mineraler (kalium, calcium, magnesium og jern) end hvidt sukker. Indholdet af tilsat sukker og kalorier er også lidt lavere. Men kun lidt. Det betyder i praksis ikke noget for, hvor meget det er hensigtsmæssigt at spise. 

Brun farin er en blanding af almindelig sukker og rørsukkersirup. Rørsukkersirup er sukker med en mørk farve. Det har en særlig smag, et højere vandindhold end sukker og et højere indhold af nogle mineraler. Indholdet af rørsukkersirup i brun farin giver den lidt bedre ernæringsprofil end der er i almindeligt sukker. 

Hvordan bliver hollandske klumper lavet?

Vores hollandske klumper bliver lavet af perlesukker og brun farin, der er kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100% naturlig. Denne flydende brune sukker masse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der ikke tilsættes nogen form for farve.

Den flydende sukkermasse foldes gentagende gange sammen, så den bliver en mere fast masse. I denne fase afkøles sukkeret fra de 180 grader, ned til omkring 110 grader.

En lille klump af den sukkermassen klippes fra til striber senere.

Hollandske klumper bliver  slynget, da vi ønsker en gyldenbrun farve samt en mere sprød konsistens

Ved at slynge sukkermassen, slynges luft ind i sukkeret, hvorved massen bliver lysere og mere markant i farven og smagen bliver mere mild og rund. Den lille klump dropskogerene tidligere tog fra bliver ikke slynget og forbliver mørkebrun.

Den trækkes ud til tykke stænger, som lægges på den store sukkermasse til dekorative mørke striber.

Den samlede 20 kg hollænder klump trækkes herefter ud i tykke stænger, der placeres i en hånddrevet klippemaskine. Denne klippemaskine er ikke den originale, men en kopi. Vi har stadig den originale opbevaret, og på trods af at det er en kopi vi bruger i dagligdagen, har den stadig den modne alder af små 80 år.

Denne hånddrevne klippemaskine har en række runde blade på 2 valser, der støder op mod hinanden.  Når bolchestangen tvinges ned mellem dem, klippes stangen til store klumper.

Bestil inden kl 12 og vi sender allerede i dag.
Bestil inden kl 12 og vi sender allerede i dag.