Indkøbskurv

Mor

Mor

Leveres i en pose af 250 eller 500 gram
238,00 kr

Vores mor bolcher smager af appensin og der står mor inden i.

Læs mere om Mor.

   Håndlavede traditionelle bolcher
   Vi leverer bolcher til hele verden
   Se hvordan vi laver bolcher - Besøg produktionen!

E-mærket webshop   Fødevarestyrelsen smiley
 
 

Når mor skal forkæles, så lad det være med disse appelsin bolcher der har skrevet MOR i dem.
Bland dem eventuelt med Flagbolcher og Kærlighedsbolcher. Denne mulighed finder du her.

Allergener

Glutenfri

Glutenfri

Laktosefri

Laktosefri

sukker, vinsyre, naturlige smagsekstrakter, Kan indeholde spor af mandler, e-100 (gul), e-120 (rød)

Produkt information
Næringdeklaration
  • Energi (KJ/Kcal) 1615,024/386
  • Fedt 0 g
  • - heraf mættede fedtstoffer 0 g
  • Kulhydrater 100 g
  • - heraf sukkerarter 100 g
  • Protein 0 g
  • Salt 0 g
  • Fibre 0 g
  • Stevia 0

Hvor stammer Appelsin fra?

Appelsin (Citrus sinensis) stammer fra Kina. I 1400-tallet kom appelsinen til Europa, og har været dyrket lige siden.

Appelsin betyder kinesiske æbler, som kommer af det hollandske ord ’Appel’ og det arabiske ord ’Sin’ , som betyder Kina.

Træet bliver 10-12 meter højt, det har torne og smukke hvide blomster. Frugtens farve og form afhænger af sorten, men de er primært runde med tyk orange skræl. Frugtkødet er ligeledes primært orange og smagen varierer efter om appelsinen var moden da den blev plukket, en moden appelsin er sød mens en som er plukket for tidlig er mere syrlig i det.

 


Bolcheproduktion

Vores bolcher bliver den dag i dag stadig fremstillet som de gjorde for over 100 år siden. De produceres stadig med håndkraft og med de oprindelige hjælpemidler samt råvarer.

Få et indblik i de gamle fabrikationsmetoder ved at enten se denne video eller besøge bolchefabrikationen alle hverdage, hvor vi producerer bolcher for åbne døre, hvor I kan opleve produktionen af bolcher live.

Oplev produktion
 

Hvordan laver vi vores Mor bolcher?

Vores Mor Bolcher bliver lavet ud fra vores grundmasse, som er 20 kg perlesukker, der bliver kogt op til næsten 180 grader celcius. Denne grundmasse er, som alle vores ingredienser 100 % naturlig. Denne flydende gyldne sukkermasse hældes ud på vores produktionsbord, hvor der tilsættes lidt rød, lidt orange og lidt gul farve. Hoveddelen af sukkermassen forbliver farveløs .

Vores røde farve er carmin, som kommer fra rygskjoldet fra brunstige crasillelus, der dyrkes i drivhuse i sydamerika. Den er mere farveægte end rødbedefarve og den smager ikke af. Vores gule farve er gurkemeje, som er en meget farvefast naturlig gul farve. Vores orange farve er en blanding af vores røde og gule farve.

Den farveløse masse tilsættes appelsin ekstrakt og en lille smule vinsyre. Vinsyren er til at opveje det meget søde sukker og give bolcherne en afbalanceret smagsoplevelse.

Herefter bliver der slynget luft i sukkerportionen med smag, således at den skifter farve til hvid.

Ved at starte fra midten, og lægge lag på lag bygges nu MOR op fra midten i rød, et bogstav ad gangen, og ud.

Bogstaverne pakkes ind i resten af den hvide sukkermasse. Til sidst lægges der gule og orange striber udenpå.

Bolchemassen trækkes ud i stænger, der holdes runde, mens de gradvis afkøles.

De lange stænger bliver hakket med enten en spartel eller en åben saks hen over et gammelt 5 kg. lod. Ved at hakke dem på den måde, forbliver enderne åbne og man kan se mønstre eller motiver inde i et bolche.

Når bolcherne er afkølede, er de klar til at forsøde tilværelsen, med en god smag af appelsin og en sød tanke til mor.

 

3 generationer af bolchekogere


3 generationer af bolchekogere

Måske disse også kunne friste?